2010. április 14., szerda

Majdnem bruscetta szertésszűzzel


Hozzávalók: 4 szelet ciabatta típusú kenyér, 3 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. olivaolaj, 2 ek. fekete olajbogyó, 1/2 fej lilahagyma, parmezán sajt, 1 tk. szárított petrezselyem
1. A kenyérszeleteket felkockázom és 250 fokra előmelegített sütőben megpirítom.
2.Közben a paradicsomot felkockázom és beleteszem egy tűzálló tálba. A fokhagymát lereszelem és összekeverem az olivaolajjal, a petrezselyemmel majd a paradicsomokra öntöm, és azt is berakom a sütőbe kb. 5 percre.
3.Ha letelt az idő, a megpirult kenyérkockákat rászórom a paradicsomra, alaposan összeforgatom és megszórom reszelt parmezánsajttal. Végül az egészet visszateszem a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Ha kész a tetejére olajbogyót szórok.

Nincsenek megjegyzések: