Hozzávalók: 4 szelet ciabatta típusú kenyér, 3 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. olivaolaj, 2 ek. fekete olajbogyó, 1/2 fej lilahagyma, parmezán sajt, 1 tk. szárított petrezselyem
1. A kenyérszeleteket felkockázom és 250 fokra előmelegített sütőben megpirítom.
2.Közben a paradicsomot felkockázom és beleteszem egy tűzálló tálba. A fokhagymát lereszelem és összekeverem az olivaolajjal, a petrezselyemmel majd a paradicsomokra öntöm, és azt is berakom a sütőbe kb. 5 percre.
3.Ha letelt az idő, a megpirult kenyérkockákat rászórom a paradicsomra, alaposan összeforgatom és megszórom reszelt parmezánsajttal. Végül az egészet visszateszem a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Ha kész a tetejére olajbogyót szórok.
1. A húst 2 cm vastag szeletekre szelem, befűszerezem, megkenem olajjal (ha van időnk, akkor hagyjuk 30 percig pácolódni).
2. Egy felforrósított teflonedényben oldalanként 3 percig sütöm. Ha kész húzzuk le a tűzről fedjük le és pihentessük 1-2 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése