2010. április 19., hétfő

Füstölt lazac rukkolával

Én már a függőség határait súrolom ha a rukkoláról van szó. Egyébként borsmustárfűnek is szokták hívni ami azért is találó mert, íze karakteres, mustáros, füstös enyhén csípős. Amúgy magas a C és B vitamin tartalma, amit persze csak akkor őriz meg , ha ne tesszük ki nagy hőhatásnak, ezért célszerű nyersen fogyasztani. Pesztót, levest, salátát készíthetünk belőle, de hús és halételekhez, tésztákhoz, tojáshoz vagy burgonyapüréhez keverve is kitűnő.

Hozzávalók (2 személyre): 100 g füstölt lazac, 80g rukkola, 10 szem fekete olajbogyó, 2 tk. mascarpone, 1/4 lilahagyma vékonyra szeletelve, 4 db kétszersült

A hozzávalókból, a képen látható módon salátát készítünk. :)

Nincsenek megjegyzések: