2008. november 19., szerda

Grillezett lazac

Grillezett lazac, spárgával és vinegrettel
Hozzávalók:

10 dkg lazacfilé
10 dkg zöldspárga
só, bors
olíva olaj
1 citrom

A lazacfilét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon egy teflonbevonatú serpenyőben 1 perc alatt megsütjük, majd meglocsoljuk 1 tk citromlével.
A spárga végét, kb. az 1/4 részét levágjuk. Egy zöldséghámozó segítségével az alsó 2/3 részét vékonyan meghámozzuk, ezzel eltávolítjuk a külső fás részt. Forró, lobogó enyhén sós, szódabikarbónás vízbe tesszük és 3 percig főzzük.

Vinegrett szósz:

3 tk. olíva olaj, 1 tk. dijoni mustár, 1 tk. vinegret ecet, só, bors, finomra vágott mogyoróhagyma.

Nincsenek megjegyzések: