
A chili paprikák ugyanabba a családba tartoznak, mint a húsos paprikák és más hüvelyes paprikák. Ízük a zamatos édestõl az égetõ csípõsig változhat. Az édes (ancho) és csípõs (dundicut, chipotle, és jalapeño) chili paprikák keverékét a mexikói konyhában használják, például egy ízekben gazdag, fûszeres chili és egyéb ételeik elkészítéséhez.
A kínai konyha számára a tien tsin paprikák a legelterjedtebbek, az indiai konyhában a sanaam és a dundicut paprikákat használják, egy csomó más fûszerféle társaságában. Fontos dolog, hogy ne felejtsük kombinálni a chili paprika csípõsségét más fûszerfélék ízeivel, hogy az elkészült étel karakteres és zamatos legyen. Mivel a chili paprikák szárított zöldségfélék, legjobban hûvös helyen, például a hûtõszekrényben tarthatóak el, fõleg a nyári melegek során.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése