2008. október 15., szerda

Padlizsánkrém



2 db padlizsán
1/2 dl olíva olaj
1/2 fej vöröshagyma
1 db fokhagyma
só, bors
1 ek majonéz

Hagyományos padlizsánkrémhez a termést héjával együtt kell megsütni nyílt lángon. Ne felejtsük el előtt megmosni és megszurkálni. Ha nem áll rendelkezésünkre nyílt láng, akkor a sütő legmagasabb (250 C°) grill fokozatán addig süssük, amíg megpuhul. A héja ekkor könnyen elválasztható a gyümölcs húsától. Ezután a sült padlizsánról éles késsel levágjuk a zöld leveleket és a szárat, majd kiadós mennyiségű hagymát, fokhagymát, borsot, sót, olíva olajat és majonézt (amelyet célszerű magunknak elkészítenünk tojássárgájából, mustárból, sóból, borsból, csipet cukorból és olajból) adunk hozzá. Kézi turmixgéppel egy perc alatt krémesre pürésítjük.

Nincsenek megjegyzések: