2008. október 12., vasárnap

Papayás saláta

Ananászos papayás csirke saláta

· 1 papaya
· 2 egész csirkemell, kettévágva,lebőrözve,kicsontozva és megfőzve
· 1 nagy zellerszár
· Friss ananász vagy (2 konzerv (225 g/darabonként) darabos ananász, leszűrve)
· ½ csésze (125 ml) macadam dió vagy földimogyoró
· 2 kv (10 ml) curry por
· salátalevél
· metélőhagyma és savanyú narancsszeletek a diszítéshez
· 1-2 ek majonéz: 1 tojás sárgája, citrom,só,rózsabors, cukor, magos mustár, olaj, joghurt,

A csirkemellett falatnyi darabokra vágjuk, a zellert rézsútosan felszeleteljük, a megtisztított papaját felkockázzuk. Egy nagy tálba összekeverjük a feldarabolt hozzávalókat és hozzáadjuk az ananászt és a diót. A majonézhez hozzáadjuk a curry port és összeállítjuk a salátát. Fél papayában tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: