2010. május 13., csütörtök

Paradicsomleves


Paradicsomleves dupla adag cukor és betűtészta nélkül. 15 perc alatt készen van és forrón tálalva igazi szívet-lelket melengető finomság.

Hozzávalók: 5 dl paradicsomlé, 1-1 kk. szárított oreganó és bazsalikom, 1 tk. méz, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1-2 dl víz (vagy húslé), 1 ek. olivaolaj, parmezán sajt

1. Az olivaolajon lepirítom a feldarabolt vörös hagymát és a lereszelt fokhagymát. Felöntöm a paradicsomlével, és ízlés szerint ha valaki hígabban szereti vízzel. Sózom, borsozom hozzáadom a mézet, az oreganót és a bazsalikomot.
2. 10 percig alacsony hőmérsékleten főzöm, tálaláskor reszelt parmezán sajttal megszórom a tetejét.

Nincsenek megjegyzések: