2010. március 31., szerda

Sült kacscomb almás párolt káposztával


Hozzávalók: 4 db egész kacsacomb, 2 marék fokhagyma, só, bors, 200g savanyúkáposzta, 1 nagy alma, 2 ek. méz, 1/2 tk. köménymag, 3 szem szegfűszeg, só, bors, 1 dl félédes vörösbor

1. A combokat megtisztítjuk, leszárítgatjuk, bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és megtűzdeljük a félbevágott fokhagymákkal. Lefedve 160 fokos sütőben 2 óra alatt készre sütjük.

2. A káposztát ha túl savanyúnak találnánk átmossuk és lecsepegtetjük. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy kis lábasban kevés olajon kissé megpirítjuk a köménymagot, belerakjuk a káposztát az almát és a szegfűszeget. Sózzuk, borsozzuk majd felöntjük a borral és hozzáadjuk a mézet. Fedő alatt közepes hőmérsékleten kb. 15 percig pároljuk.

1 megjegyzés:

BUDAPESTANGELS írta...

Ez nagyon guszta-sos, én a kacsát amúgy is nagyon szeretem, de ez szuper recept. A kép....a látvány...magért beszél. CrownP