Egészségügyi szempontból értékes magas B- és C-vitamin tartalma miatt, továbbá jelentős mennyiségű ásványi sót és fehérjét is tartalmaz.A nyers káposzta ideális tárolási hőmérséklete 0 °C, ezért tároljuk hűtőszekrényben, így meglehetősen hosszan, akár 4 hétig is eláll. (Minél tömörebb szerkezetű, annál hosszabb ideig áll el!) Ha darabolt káposztát vásároltunk, akkor csomagoljuk fóliába.
Mint az összes leveles zöldséget, a vöröskáposztát is mossuk át alaposan, majd a külső kemény leveleket és a torzsáját távolítsuk el! A felhasználástól függően szeleteljük, reszeljük, vagy szedjük leveleire.
Elkészítés, felhasználásA vöröskáposztát általában párolva fogyasztjuk. Ily módon egyéb anyagokkal, egzotikus fűszerekkel, gyümölcsökkel remek köretek készíthetők belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése