2008. november 20., csütörtök

Brokkoli


A brokkoli vagy más néven spárgakel a feltételezések szerint Ciprus szigetén alakult ki, a karfiol közeli rokona. Rózsája színe zöld, így jobban bírja a nyári napsütést és a meleget. Táplálkozásunkban betöltött szerepe a karfiolénál fontosabb, hiszen nagy mennyiségű A-vitamin, sok C-vitamin (120mg/ 100g ) és jelentős mennyiségű egyéb vitamint, és ásványi sókat tartalmaz. Felhasználási területe széles körű, hiszen nagyon változatosan elkészíthető és keresett export cikk. A helyes táplálkozási szokások kialakítása, nem megy egyszerre, nem szabad a szervezetet hirtelen nagy lemondásokra kényszeríteni. Legyen fokozatosság benne. Egyszerre csak egy valamivel foglalkozzunk, tehát ne kezdjünk el egyszerre sportolni, és kímélő ételeket fogyasztani. Kímélő étkezésünk alapja, a megfelelő alapanyag választás. Most egy finom korszerű halétel egyszerű elkészítését szeretném bemutatni Önöknek.


Aki hetente kétszer eszik brokkolit és karfiolt, az akár a felére csökkentheti a prosztatarák veszélyét - állapították meg amerikai kutatók. A karfiol fogyasztása 52, a brokkolié 45 százalékkal csökkenti a veszélyt.

Nincsenek megjegyzések: