2010. szeptember 20., hétfő

Lazac spenóttal és hercegnő burgonyával


Hozzávalók (4 személyre): 500 g burgonya, 5 dkg vaj, 2 db tojássárgája, 1 kiskanál só, 1 csipet, frissen reszelt szerecsendió

A burgonyát hámozd meg, kockázd fel és bő vízben főzd puhára. Majd szűrd le és keverd hozzá a vajat. Ha langyosra hűlt, dolgozd hozzá a tojás sárgákat, aztán sóval és szerecsendióval ízesítsd. Kanalazd nyomózsákba és annak segítségével formázz csinos kis kupacokat sütőpapírral bélelt tepsibe. 220 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt süsd aranyszínűre.

Hozzávalók (4 személyre):500 g fagyasztott spenót, 2 dl tejszín, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors

A spenótot felengedés nélkül feltesszük egy lábasba alacsony fokozaton főni. Állandó keverés mellett belereszeljük a fokhagyma gerezdeket, sózzuk, borsozzuk. Ha a spenót felolvadt és elfőtte az összes levét, akkor hozzáönthetjük a tejszínt.

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg lazacfilé, só, bors, 9 gerezd fokhagyma, olíva olaj

A lazacot megtisztítjuk, 4 cm vastagságú szeletekre felvágjuk és alaposan leszárítjuk. Bedörzsöljük a fűszerekkel, kissé beolajozzuk majd száraz nem túl forróra melegített teflonedényben minden oldalát megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: