2010. március 22., hétfő

Rozmaringos csirke


Hozzávalók: 2 egész csirkecomb (400g), 3 szál friss rozmaring, 8 gerezd fokhagyma, 1 fej lilahagyma, 50g sárgarépa, 50g zeller, só, bors, olivaolaj, 1/2 dl víz


1. A combokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk és egy tűzálló tálba helyezzük.
2. A hagymát, rápát és a zellert rusztikusan nagy darabokra vágva, a fokhagyma gerezdeket egészben hagyva tesszük a combok tetejére. Rádobjuk a rozmaringágakat, ismét sózzuk és borsozzuk, az egészet meglocsoljuk olivaolajjal, és az edényt lefedjük.
3. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30-40 percre, közben ha kell öntünk alá egy kis vizet. Ha a hús megpuhult, levesszük róla a fedőt, és a combokat 5-10 perc alatt grill fokozaton megpirítjuk.


Nincsenek megjegyzések: